De Lions clubs van Zone De Rand schonken 6500 euro aan het project De Appeltuin van de UZ Brussel Foundation. Zone De Rand bestaat uit 5 Lions – clubs uit de rand van Brussel, namelijk de Lionsclubs Pajottenland, Kasteel van Gaasbeek, Grimbergen Noordrand, Zenne en Zoniën en Ysedal Tervuren.

De 5 clubs van de zone hebben samen beslist om het project APPELTUIN van UZ Brussel Foundation te steunen.

Met de 6500€ zal een nieuw speeltuig kunnen aangekocht worden, om in de Appeltuin een Vlindertuin te creëren.

De Appeltuin viert volgend jaar haar 5-jarig bestaan en is volledig gefinancierd door giften van gulle sponsors.

Het is een plaats binnen het ziekenhuis waar zieke kinderen opnieuw even « gewoon kind » kunnen zijn.  Waar zij onder professionele begeleiding kunnen spelen met andere kinderen, lessen kunnen volgen, maar waar oncologische patiëntjes bijvoorbeeld ook met hun broertjes en zusjes de door mama ter plaatse gemaakte spaghetti kunnen eten, “gewoon” zoals thuis.

Het project past perfect binnen het concept van “healing environment” dat door het UZ Brussel wordt nagestreefd voor al haar patiënten, en dit met het oog op een aangenamer verblijf in het ziekenhuis en een sneller herstel.

“Lions Zone De Rand vond dat dit project perfect past in het kader van het Lionsmotto We Serve”, zegt zonevoorzitter Marc Simoen.

Artikel verschenen in De Pajot.

In de kijker, In de pers, Sociale werken