Contratto werd in 1867 opgericht door Giuseppe Contratto en het wijnhuis staat bekend als de oudste producent van mousserende wijn in Italië. In feite was de “Metodo Classico” 1919 Contratto Extra Brut de eerste vintage mousserende wijn die ooit in het land werd gemaakt.

Het wijnhuis heeft een lange, indrukwekkende geschiedenis. Aan het begin van de 20e eeuw verlieten de wijnen Canelli voor bestemmingen over de hele wereld (voornamelijk naar koninklijke huizen), en Contratto was de persoonlijke leverancier van zowel het Vaticaan als de Italiaanse koninklijke familie. Onderscheidingen en medailles van internationale tentoonstellingen en wedstrijden uit die tijd benadrukken waarom de naam Contratto al lang synoniem is aan prestige en kwaliteit in de wereld van mousserende wijn.

In 150 jaar wijnmaken ging Contratto van de productie van Moscato en rode wijn naar Spumante Metodo Classico, niet-mousserende witte wijnen, evenals vermout, tonic en siropen. De historische kelders van de kathedraal van Contratto, nu aangewezen als UNESCO-werelderfgoed, zijn een echte schat en behoren tot de beste in hun soort. Deze enorme ondergrondse kelders, die meer dan 5.000 vierkante meter beslaan, zijn gebouwd in het hart van de heuvel die het kleine stadje Canelli beschermt, uitgegraven uit tufsteen tot een diepte van 32 meter. Het project nam drie jaar handwerk in beslag. De kelders behouden een constante jaartemperatuur van 12 tot 13 C graden en voldoende natuurlijke vochtigheid, een ideale omgeving voor flesgisting en de langzame en gelijkmatige flesrijping van “metodo clasico” mousserende wijnen. Generaties lang bleef het wijnhuis in handen van de familie Contratto.

Voor de familie Rivetti daarentegen betekende de overname van Contratto in 2011 de intrede in een van de beste Italiaanse mousserende wijnhuizen, door middel van een prestigieus merk waarvan de productie van Asti DOCG tot Brut de geschiedenis van de Italiaanse Spumante sterk heeft beïnvloed, en wiens potentieel nog niet volledig tot uiting moet komen. “We zijn erg verheugd dat we deze belangrijke faciliteit hebben verworven”, aldus Giorgio Rivetti. “Het was een droom voor ons om deze markt te betreden, en dat te doen met een historisch merk. Vanaf nu kunnen we een actieve rol spelen om Contratto wereldwijd bekend te maken, dankzij onze eigen high profile in het buitenland. Italiaans mousserend wijn geniet nog niet de erkenning die het verdient op het internationale toneel. Nu kunnen we de wijn naar alle internationale markten brengen, samen met onze Barbaresco, Barolo en Moscato. We hebben ambitieuze doelen. Ik wil dat Contratto de beste producent van mousserende wijn uit Italië is en ik zal er alles aan doen om dit te bereiken.”

Wij hebben voor u een Blanc de Blancs Alta Langa geselecteerd waarmee u op uw diners en feesten gegarandeerd uniek uit de hoek komt !

Events, In de kijker