De geschiedenis van de Coppo-wijnmakerij is onlosmakelijk verweven met die van Piemontese wijn, in het bijzonder met de ontwikkeling van Canelli , de thuisbasis en hoofdstad van Italiaanse mousserende wijn , nog steeds een van de belangrijkste Italiaanse wijncentra.

De oorsprong van het bedrijf gaat terug tot 1892 en al meer dan 120 jaar volgen ze de gebeurtenissen van de familie, vandaag de dag nog steeds de enige eigenaar. Het vermogen, sinds zijn oorsprong, om zijn eigen wijngaarden te beheren en de druiven die onder zijn eigen merk worden geproduceerd, te vinificeren en te bottelen, maakt de Coppo-wijnmakerij tot een van de oudste wijnhuizen in Italië . Zozeer zelfs dat Unioncamere in 2012 het bedrijf opnam in het nationale register van historische bedrijven met meer dan een eeuw ononderbroken activiteit in dezelfde productsector.

Het was in Canelli dat Piero in 1913 trouwde met Clelia Pennone , erfgenaam van de Pio Pennone-wijnhuizen, een «primaire en gerenommeerde» wijnproducent en -exporteur en al twee generaties actief. De structuren van de Pennone werden vervolgens toegevoegd aan de Coppo-kelders, gelegen in het centrum van Canelli, gebouwd tussen via Giuliani en via Alba, nu het hoofdkantoor van het bedrijf.

Het is hier dat sinds de 18e eeuw de tunnels en doorgangen die tegenwoordig bekend staan ​​als ondergrondse kathedralen en door Unesco tot werelderfgoed zijn verklaard vanwege hun historiciteit en schoonheid , met de hand in de tufsteen werden gegraven.

Wij hebben voor u de volgende wijnen geselecteerd:

In de kijker